Aan uit

Activeer je geloof!

Vorige week zat ik naar de uitzending van een samenkomst te kijken op TV. Het is een gemeente waar nogal wat bovennatuurlijke dingen gebeuren. Voordat de voorganger met z’n preek begon zou er eerst gebeden worden met een aantal mensen.

Op een bepaald moment krijgt de voorganger ‘door’ dat iedereen moest gaan staan. Op dat moment ging hij aan het publiek uitleggen dat ze mee konden en mochten bidden voor een persoon die zich gemeld had met een ernstige kwaal. Mooi, helemaal Bijbels en geheel in lijn met het onderwijs van Jezus. De bediening van Jezus ging tenslotte ook gepaard met wonderen en tekenen.

Op een bepaald moment vraagt de voorganger aan al die mensen die stonden of ze hun geloof wilden activeren. Huh…? Had ik dat goed verstaan?. Nu ben ik wel wat gewend als het gaat om samenkomsten waarin de ‘charismata’ worden onderwezen en gepraktiseerd, maar je geloof activeren..? Ik zag een zuster haar handtas pakken en rommelde daar iets in, een broeder pakte zijn telefoon uit zijn borstzakje en hield die tussen zijn handen geklemd. Maar achteraf bleek dat er allemaal niets mee te maken hebben. De voorganger herhaalde de oproep nog eens, om er zeker van te zijn dat toch iedereen wel zijn geloof had geactiveerd, voordat hij zou gaan bidden voor de ziekte van de bewuste persoon.

Ik schrok eigenlijk een beetje. En wel hierom: Op het moment dat de voorganger dat zei, moest ik onwillekeurig denken aan het moment dat ik opgestaan was die morgen. Ik had me wel geschoren en aangekleed en de nodige ‘opstandingsrituelen’ uitgevoerd. Ik had zelfs nog even tijd gevonden om stille tijd te houden. Maar, nu komt het, had ik m’n geloof wel geactiveerd?. Ik had wel m’n telefoon van de oplader gehaald en het buitenlicht uitgedaan, maar of ik m’n geloof geactiveerd had, dat was een goeie vraag. Stom zeg, hoe kun je dat nu vergeten?. Hoe kun je nu de dag beginnen zonder geactiveerd geloof?. Nou ja ik ben ook maar mens. Sorry hoor!

Trouwens ik moet hier even een vermaning laten horen aan allen die dit lezen. Als u denkt dat uw geloof automatisch ‘aanstaat’ dan zou u zich wel eens vreselijk kunnen vergissen. Vind u het vreemd dat het lijkt of sommige dagen alles tegenzit en er zo weinig lukt?. Of dat het soms lijkt of de hemel van koper is en uw gebeden niet beantwoordt worden. Nou? Grote kans dat uw geloof ‘uitstaat’!. Zoek niet verder, activeer uw geloof, en u zult zich verbazen…

Soms hou ik ’s avonds ook nog even stille tijd voor het slapen gaan. Soms niet. Het gebeurt wel eens dat ik er geen zin heb. Dan kijk ik liever even televisie of check ik NU.nl. Die avond wel. En weet je wat ik las? Lukas 22:32 waar de Here Jezus tegen Petrus zegt “..maar ik heb voor uw gebeden dat uw geloof niet zou bezwijken..” Man, man wat een opluchting. Wat heb ik heerlijk geslapen die nacht. En of m’n geloof ‘aangestaan heeft?.  ‘k Weet het niet. ‘k Heb voor het slapen gaan voor de zekerheid m’n hele geloof maar aan de Here Jezus gegeven. 

0 Comments

Laat een bericht achter…

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *